El Barça no pot formar part de la Superlliga de futbol fins que no ho ratifiqui l’Assemblea de Compromissaris

Seguiment FCB farà tot el possible per assegurar que la qüestió sigui debatuda en profunditat i proposa un referèndum entre tots els socis com a millor solució

Arran d’un debat intern amb els nostres associats, Seguiment FCB es compromet a fer tot el possible perquè l’entrada del Barça com a club fundador de la nova Superlliga de futbol sigui debatuda en profunditat i aprovada democràticament per la seva massa social abans de convertir-se en definitiva. La decisió no pot ser ferma fins a, com a mínim, la ratificació de l’Assemblea de Compromissaris, tal com dicta el sentit comú. En cas de no ser així, la nostra associació es reserva el dret de fer ús del punt 20.11 dels Estatuts de l’FC Barcelona, que permet presentar una proposta a l’Assemblea amb el suport escrit del 3 % dels socis amb dret de sufragi passiu o del 10 % dels compromissaris del Club.

Més enllà del poder de veto o de ratificació de l’Assemblea de Compromissaris, que en tots els casos s’ha de preservar, Seguiment FCB proposa que la millor solució abans de prendre una decisió d’aquesta magnitud -la d’abandonar l’empara de la FIFA i de la UEFA-, seria la celebració d’un referèndum que inclogués la participació de tota la massa social amb dret a vot. De fet, en cas que ens veiem abocats a aconseguir el 3% de les signatures, aquesta seria la solució que plantejaríem, i no la mera ratificació per part de l’Assemblea. Creiem que obtenir els màxims consensos davant de la possible inscripció a una Superlliga de futbol no només és un deure ateses les profundes arrels democràtiques del nostre club, sinó una obligació i una mostra de respecte envers totes les aficions d’Europa vist el nul poder de decisió que, malauradament, tenen els afeccionats de 10 dels 11 (en teoria) altres clubs que s’han erigit en fundadors de la competició.

Deixa un comentari