Una Assemblea telemàtica en dia de partit és discriminatòria per als compromissaris de mitjana i llarga distància

Seguiment FCB ha sol·licitat formalment al FC Barcelona que reconsideri la coincidència de dia entre l’Assemblea General Ordinària d’aquest 2022, en el seu actual format exclusivament telemàtic, i el partit de lliga entre el Barça i el Celta de Vigo, tots dos esdeveniments programats el 9 d’octubre. Malgrat la diferència temporal entre totes dues coses (10/10.30 h l’Assemblea i 21 h, el partit), l’associació entén que el format telemàtic de l’Assemblea implica un greuge i una discriminació, sobretot, per als compromissaris de mitjana distància (100, 200, 300 km…), ja que, si no disposen de cap ordinador a la seva disposició a la ciutat de Barcelona, es poden trobar amb els següents problemes: 

  • Haver d’utilitzar un terminal mòbil per poder estar a prop de l’Spotify Camp Nou, amb totes les limitacions que això suposa. 
  • Haver de renunciar a l’assistència a l’Assemblea per no córrer riscos i evitar situacions d’estrès per poder assistir al partit amb comoditat i amb temps suficient per gaudir-lo en la seva globalitat (això inclou des del dret a reunir-se amb altres socis abans del partit al dret de seguir en directe l’escalfament dels jugadors, gaudir de les animacions a l’esplanada de l’Estadi, etc.).  
  • Haver de renunciar a l’assistència al partit per les limitacions del transport públic o, en cas de disposar de vehicle privat, per les dificultats de mobilitat de la ciutat de Barcelona i pel dèficit d’aparcament que pateix, especialment en dia de partit. 

Aquestes limitacions també són extensives als compromissaris de llarga distància (que requereixin desplaçament aeri o ferroviari), ja que majoritàriament també es trobaran amb la tessitura d’haver d’escollir entre l’assistència a l’Assemblea o al partit, quan el format presencial els permetia totes dues coses amb una sola planificació de viatge. Pel que fa als compromissaris residents a Barcelona o rodalia, sí que tenen la possibilitat d’exercir tots dos drets socials. Tanmateix, Seguiment FCB entén que igualment es veuen privats de viure una gran jornada de barcelonisme, des del principi al final, tal com solien fer els socis escollits per sorteig abans de la pandèmia. 

L’article 27è dels Estatuts, que marca que la celebració de les assemblees “ha de coincidir preferentment amb un dia de partit oficial a l’Estadi”, està pensat per al format tradicional de celebració de les assemblees, i no en l’actual telemàtic, amb la qual cosa necessita un replantejament 

El desenvolupament d’una Assemblea és imprevisible i no hauria de tenir cap condicionant de temps, atesa la seva importància preferencial en la governança del club. El precedent del 17 d’octubre de 2021, quan es va ajornar una sessió per la immediatesa d’un Barça-Valencia, n’és el millor exemple. 

Per tot plegat, Seguiment FCB ha sol·licitat una d’aquestes dues solucions: 

  • Canvi de data de l’Assemblea General Ordinària per una jornada on no hi hagi partit a l’Spotify Camp Nou. 
  • Format mixt de l’Assemblea del 9 d’octubre, on tots aquells compromissaris que ho sol·licitin puguin assistir, votar i intervenir de manera presencial a les instal·lacions del FC Barcelona. 

Deixa un comentari