Estudi sobre la situació del ticketing i els ingressos del Camp Nou

Estudi sobre la situació del ticketing i els ingressos del Camp Nou amb vista a la creació d’una estratègia post-Covid

Four Nations Football Consulting (4NFC) ha presentat un estudi que analitza les estratègies de ticketing i d’ingressos a l’estadi del Futbol Club Barcelona en comparació amb quatre altres clubs (Real Madrid, Manchester United, Bayern de Munic i Borussia Dortmund). El document reflecteix la necessitat urgent de canviar el model de gestió i els preus de les entrades per poder tenir més garanties de recuperació a curt i llarg termini una vegada que es vagin pal·liant les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. Un dels autors principals de l’anàlisi és Hashim Almadani, membre de la Junta Directiva de Seguiment FCB.

L’estudi descriu la situació encara que sense ànim d’aprofundir en la solució, ja que, per fer-la realitat, són necessàries algunes dades que no són públiques. En concret, respon a les preguntes “On és el Barça en comparació amb els seus competidors?” i “Quins són els aspectes que s’ha de millorar i quins altres s’ha de conservar?”. En aquest sentit, planteja que els clubs més grans han estat els més afectats pel tancament dels estadis, ja que tenen una menor dependència dels drets de televisió i, en canvi, pressuposten una quantitat molt més alta d’ingressos per les activitats relacionades amb la presència física d’aficionats, tant en dia de partit com no.

(4NFC) és una empresa consultora sobre la part del negoci del món del futbol. La seva línia de serveis inclou el deal sourcing, la Due diligence i el desenvolupament d’estratègies de tota mena. En concret, ajuda els clubs de futbol a redefinir els seus plans empresarials per optimitzar els ingressos en dia de partit i de no de partit, incloent-hi entrades, paquets d’hospitalitat, patrocini i publicitat, visites a l’estadi o marxandatge, sempre considerant les particularitats dels clubs i la importància de l’entorn local. 4NFC està formada per exestudiants del Màster de Football Business del Johan Cruyff Institute en col·laboració amb l’FC Barcelona, dos dels quals són socis del club.

Podeu consultar l’estudi (en anglès) clicant al següent enllaç.

Deixa un comentari