La precandidatura de Seguiment FCB, a les eleccions del 2015.

Seguiment FCB encoratja tots els socis i sòcies a signar per algun precandidat

És essencial per al futur del Barça que el futur president surti reforçat després de sotmetre’s a uns debats plurals i de qualitat

L’Associació Seguiment FCB va decidir no concórrer a aquestes eleccions després d’haver-ho fet el 2015 i haver-se quedat a només 16 signatures d’esdevenir candidatura oficial a la presidència del Futbol Club Barcelona. No hi vèiem cap necessitat vista la notorietat adquirida en el seu dia, la trajectòria consolidada durant els últims cinc anys i l’aval d’haver aportat 3.559 signatures en l’últim vot de censura. La idea de la nostra entitat sempre ha estat influir des de fora en aquests comicis, per garantir la preeminència de les qüestions d’àmbit social tant en els programes de tots els precandidats com en els debats que tindran lloc la setmana abans del 24 de gener.

Tanmateix, arran de la situació de pandèmia, i a una setmana de la data límit perquè els precandidats puguin presentar els seus suports, estem detectant, en general, una falta de proactivitat per part dels socis i sòcies que veiem molt preocupant. És per aquest motiu que ens hem decidit a fer un pas endavant i encoratjar públicament totes les persones amb dret a vot a signar per qualsevol dels precandidats. Només amb una participació massiva podrem aprofitar, de manera efectiva, l’únic moment en què el futur president està obligat a comprometre’s a impulsar avenços socials: la campanya electoral.

No hem fet abans aquesta crida a la participació perquè respectem molt la voluntat individual de cada soci. Volem fer extensiu el nostre més sincer agraïment no només a les persones que ja han signat per alguna de les opcions disponibles, sinó encara més especialment als que estan col·laborant de manera desinteressada amb qualsevol dels precandidats. Aquest voluntariat, sigui en favor de qui sigui, és el millor exemple de la grandesa del barcelonisme. Ara bé, arribats a aquest punt, no ens queda més remei que intervenir per plantar cara a tot el que està provocant que no s’estiguin omplint de paperetes signades totes les seus, subseus i penyes. Sigui la pandèmia, la desídia, el desinterès, el conformisme, el fred o la indecisió.

Nosaltres, que sempre hem defensat a ultrança els drets dels socis, ara apel·lem també als seus deures, que no són altres que interessar-se pel futur del club i no deixar-lo a la seva sort quan arriba el moment més important d’intervenció. I no parlem només de l’elecció directa del president, sinó també de la selecció natural dels participants amb vista a la campanya oficial i a les votacions. No ens correspon a nosaltres dir a qui s’ha d’avalar, però sí que podem aconsellar el nombrós col·lectiu d’indecisos i indecises: si ningú us ha convençut amb el seu programa electoral o amb les seves intervencions, intenteu entreveure qui pot enriquir més els debats i qui, com nosaltres el 2015, corre el risc de quedar-se a tan sols un grapat de signatures d’obligar el pròxim president a treure la millor versió d’ell mateix. És tant o més important decidir el nom del pròxim gestor del dia a dia al Barça com obligar-lo a adquirir compromisos. De manera verbal (contraposant idees amb altres aspirants) o, encara millor, per escrit.

En aquest sentit, la nostra intenció després d’haver tingut una primera ronda de contactes amb els nou precandidats, és elaborar un document escrit de demandes i suggeriments socials que considerem essencials per tal que els futurs candidats el signin i s’hi comprometin. Així mateix, estem treballant intensament a aconseguir que un dels debats previstos s’allunyi de les qüestions més frívoles i mediàtiques que històricament els ha caracteritzat (com noms i fitxatges) i entri fins al moll de l’os de les qüestions que afecten més directament la massa social, que en el fons és qui configura el 100% de l’electorat i qui (i que sigui per sempre) ostenta la propietat del club.

Per tal de fomentar aquesta participació que tant necessitem, Seguiment FCB recorda que, a la pàgina de la Confederació Mundial de Penyes, s’hi pot trobar una extensa llista de locals on trobar paperetes i deixar la signatura, i que la data límit per poder utilitzar aquesta via és el 7 de gener, ja que del 8 a l’11 es portarà a terme el procés de distribució a les diferents seus. Si, malgrat tot, algú no troba la manera de poder signar, ens oferim voluntàriament a fer d’intermediaris amb tots els precandidats. Només ens heu d’escriure un correu electrònic a l’adreça seguimentfcb@seguimentfcb.cat o enviar un whatsapp al número de telèfon 606965085. Entre tots farem possible el Barça que ens mereixem. Si estimes el club, signa i participa!

Deixa un comentari